З 15 листопада в Україні очікується настання перших осінніх похолодань, що супроводжуються снігом та морозами. Метеорологи прогнозують, що на сході України нічна температура може впасти до -20 градусів. Подробиці прогнозу погоди на листопад у різних регіонах України повідомляє сайт agronews.ua.

В Українському гідрометцентрі зазначають, що середньомісячна температура листопада перебуватиме в межах приблизно 2-7 градусів за Цельсієм, що близько до кліматичної норми. У другій половині місяця можливі невеликі заморозки через приплив холодного повітря з півночі.

Очікувана місячна кількість опадів за листопад становитиме від 34 до 65 мм, що загалом відповідає нормі. У північно-східних регіонах прогнозується трохи менше опадів – близько 28-32 мм.

На заході України синоптики прогнозують сильні зливи 1-2 листопада. У найближчі два тижні переважатиме тепла погода: денна температура становитиме від +13 до +17 градусів, нічна – від +7 до +10 градусів. Приблизно з 14 по 15 листопада у Закарпатті, Львові, Івано-Франківську, Тернополі, Чернівцях та Хмельницькому очікується різке зниження температури до -5 градусів вдень та до +12-+15 градусів морозу вночі. Похолодання триватиме близько тижня, супроводжуючись щоденними дощами та мокрим снігом.

З 23 по 25 листопада на заході очікується посилення снігопадів, хоча денні температури піднімуться до -2-4 градусів і навіть досягнуть нуля на Закарпатті, Буковині та Хмельницькому.

Популярні статті зараз

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

Нові потяги до Європи: "Укрзалізниця" анонсувала несподіваний проект

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

1-2 листопада дощі очікуються на Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській та Сумській областях. У перші дні листопада температура повітря коливатиметься від +10 до +14 градусів, нічна – від +6 до +8 градусів. Прогноз прогнозує похмуру погоду у цей період.

У північних регіонах похолодання розпочнеться 13-14 листопада, морози вдень досягнуть -5 градусів, вночі опускаються до -15 градусів та триватимуть близько тижня. Після цього очікується період потепління, що супроводжується дощами та мокрим снігом, з можливістю випадання снігу в період з 23 по 25 листопада.

Для центральних регіонів України листопад розпочнеться з дощу, хоча кількість опадів буде значно меншою, ніж на заході та півночі країни. Приблизно з 14-15 листопада очікується зниження температури до -10 градусів зі снігом, яке триватиме до 27 числа. На Полтавщині з 18 по 21 листопада очікуються нічні морози до -20 градусів, з 22 по 25 листопада очікується сильний снігопад.

Синоптики прогнозують суху та холодну погоду на сході України у листопаді. У першій половині місяця на Харківщині, Донбасі та Луганській області опадів може бути мало або зовсім не буде, денна температура становитиме від +15 до +17 градусів. Однак такий рівень тепла збережеться лише протягом перших кількох днів. Надалі температура не перевищить від +8 до +12 градусів.

З 14 по 15 листопада денна температура опуститься до +1 градуса і нижче, нічна температура на Луганщині опуститься до -15 градусів, а можливо і -20 градусів. Очікується також снігопад, причому найбільший снігопад очікується у Луганській та Донецькій областях, де опадів не очікується шість днів з 14 по 30 листопада.

Найтепліші температури спостерігатимуться у південних регіонах України. В Одеській, Миколаївській, Херсонській областях та Криму 1-2 листопада буде сонячна та тепла погода, денна температура становитиме від +18 до +20 градусів, нічна - від +8 до +12 градусів. Опадів не очікується.

У Запоріжжі із 21 листопада можливий сніг, 22 листопада очікуються нічні морози до -20 градусів. В інших регіонах із 14-15 листопада можливі нічні морози до -14 градусів, денна температура. перебуватиме в межах від -3 до -5 градусів. З наближенням грудня денна температура підвищиться до +1-+3 градусів морозу, а нічна опуститься до -5-7 градусів.

Нагадаємо, ця країна обожнює українців: потужно посилить допомогу та виплати біженцям

Раніше «Акценти» повідомляли, нараховують пеню за комунальні борги: що робити, якщо капають "хвости"

Як повідомляли «Акценти», на носі потужний перерахунок пенсій: декому додадуть кілька тисяч до виплат