Законопроект, зареєстрований у Верховній Раді України, пропонує дозволити чоловікам виїжджати за кордон із відносно невеликими обмеженнями, але при цьому вони будуть зобов'язані робити фінансові відрахування на потреби Збройних Сил України під час перебування за кордоном.

Цю новину розмістили на сайті «today»

Законопроект спрямований на те, щоб уможливити виїзд із країни українських чоловіків, особливо малозабезпечених робітників-мігрантів, які виїжджають за кордон для підтримки своїх сімей.

Замість запровадження суттєвої плати законопроект передбачає доступний внесок. Плата дорівнюватиме 5 прожитковим мінімумам для людей працездатного віку, що за нинішніми тарифами становитиме 13 420 гривень.

Щоб продовжувати подорожувати за кордон, чоловік має щомісяця робити відрахування із зарезервованого внеску до Збройних Сил України. Ці щомісячні внески встановлені у розмірі податку на мінімальну заробітну плату, що становить 2697,5 грн. на місяць. Ця система ефективно забезпечує постійну фінансову підтримку Збройних сил.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Законопроект розглядається як засіб зниження соціальної напруги шляхом надання альтернативи примусовій мобілізації. Чоловіки, які роблять свій внесок, можуть уникнути призову до армії.

мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми
мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми

Робітники-мігранти за кордоном можуть продовжувати надсилати гроші на підтримку своїх сімей, приносячи користь українській економіці.

Законопроект включає заходи щодо забезпечення виконання чоловіками, які виїхали за кордон, своїх фінансових зобов'язань. Зарезервована сума на їхньому банківському рахунку покриє первісні платежі за перші п'ять місяців, і їм не буде дозволено повторно в'їхати до України, доки вони не виконають своїх фінансових зобов'язань.

Законопроект спрямований на досягнення балансу між дозволом людям виїжджати за кордон, вирішенням проблеми ухилення від призову до армії та наданням підтримки Збройним силам України. Основна увага приділяється наданню практичного та доступного рішення для працівників із низькими доходами, які часто залишають свої сім'ї у пошуках роботи за кордоном.

"Предбачено, що ці громадяни, які виїхали за кордон на таких умовах, в'їхати в Україну зможуть за умови виконання взятих на себе зобов'язань", - йдеться в записці пояснення.

Нагадаємо, ця країна обожнює українців: потужно посилить допомогу та виплати біженцям

Раніше «Акценти» повідомляли, що нараховують пеню за комунальні борги: що робити, якщо капають "хвости"

Як повідомляли «Акценти», на носі потужний перерахунок пенсій: декому додадуть кілька тисяч до виплат