Восени в Україні очікується подорожчання різних груп товарів, ціни вплинуть на такі фактори, як інфляція, ситуація з урожаєм і поточна ситуація на фронті.

Цю публікацію оприлюднили на сайті «glavred»

"Традиційно восени починає зростати ціна овочів та фруктів, адже під час холодів їх потрібно зберігати у спеціалізованих сховищах. Це призводить до зростання собівартості виробництва та зменшення пропозиції, тому що господарства, які не мають таких сховищ, намагаються до початку холодів реалізувати свою продукцію, а господарства , в яких є склади, намагаються "розтягнути" реалізацію до початку літа, коли ціна буде вищою", - каже нардеп та голова парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Ради Олександр Гайду.

Овочі та фрукти.

Рост цен в Украине на овощи и фрукты
Рост цен в Украине на овощи и фрукты
Рост цен в Украине на овощи и фрукты

Популярні статті зараз

Виробникам та фермерам оголосили головні вимоги та правила: Держекоінспекція провела важливу дискусію

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

Все новости

Очікується, що ціни на овочі та фрукти поступово збільшуватимуться приблизно на 5-10% щомісяця. Це пов'язано з тим, що холодніша погода потребує спеціалізованих сховищ, що призводить до збільшення виробничих витрат та скорочення поставок. Ферми, що не мають таких об'єктів, прагнуть продати свою продукцію до настання холодів, а ферми, що мають складські приміщення, намагаються продовжити продаж до літа, коли ціни зазвичай вищі.

Молочні продукти.

Молочна продукція: скрін із відео Youtube
Молочна продукція: скрін із відео Youtube

Прогнозується також помірне зростання цін на молочні продукти приблизно на 3-5%. Точне підвищення цін може змінюватись в залежності від конкретних продуктів.

Курячі яйця.

Цены на яйца в Украине
Цены на яйца в Украине

Очікується, що курячі яйця стануть рекордсменами зростання цін, враховуючи традицію підвищення цін у період новорічних свят. Ціни за десяток яєць можуть сягати приблизно 75 гривень.

"Зараз ми знаходимося в точці, коли зменшується пропозиція від домогосподарств і ціна починає підніматися вгору. Тому велика ймовірність того, що до новорічних свят ціни досягнуть показника минулого року, коли яйця на полицях коштували близько 75 грн. за десяток", – пояснили депутати.

Очікується, що ціни на окремі продукти харчування зростуть з наступних причин:

Продукты  Фото: скриншот YouTube
Продукты Фото: скриншот YouTube

З настанням холодів деякі продукти, такі як овочі та фрукти, необхідно зберігати у спеціалізованих приміщеннях, що призводить до збільшення витрат на зберігання та, як наслідок, до зростання цін.

Підвищення тарифів на електроенергію для промислових виробників та зростання цін на пальне можуть сприяти збільшенню транспортних витрат, які потім перекладаються на споживачів.

Очікується, що найближчими місяцями ціни на яблука, виноград, апельсини, банани, білокачанну капусту, буряк, цибулю, моркву та картоплю зростуть.

Нагадаємо, найкращий напій на зиму: як приготувати найсмачніший "аромат осені" для здоров'я

Раніше «Акценти» повідомляли, ця країна обожнює українців: потужно посилить допомогу та виплати біженцям

Як повідомляли «Акценти», нараховують пеню за комунальні борги: що робити, якщо капають "хвости"