Депутат Верховної Ради та колишній "киборг" Костенко висловив занепокоєння стосовно того, як у Збройних силах України дотримуються правил щодо розподілу військовослужбовців за ступенем придатності.

Він підкреслив, що за законом, особи з обмеженою придатністю мають бути розподілені на позиції у тилу, однак на практиці це не завжди дотримується.

"Є випадки, коли обмежено придатних відправляють на штурм ворожих позицій", - зазначив Костенко. Він додав, що при призначенні на військову службу такі питання часто "зникають".

Костенко вважає, що якщо подібне ставлення до розподілу військовослужбовців залишиться, це може негативно вплинути на майбутній призов у ВСУ.

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Серйозно вдарить по кишені: українцям повідомили, скільки доведеться платити за електроенергію

Все новости

"Якщо людей і надалі будуть так "обманювати", то в лави ВСУ інші вже не прийдуть". За його словами, дуже важливо, щоб люди потрапляли туди, куди їм обіцяли, а також щоб їх якісно підготували та чітко визначили термін служби.

Ця заява відображає важливість дотримання правил та обіцянок у військовій сфері, особливо у контексті необхідності залучення нових військовослужбовців та збереження високого морального духу серед вже діючих військових.