Грудневий прогноз погоди прогнозує морозні температури, проте середньодобова температура повітря очікується на 1-1,5 градуса вище за кліматичну норму. Прогноз включає нормальний рівень снігопаду протягом місяця.

Цю публікацію розмістили на сайті «pravda», посилаючись на дані Укргідрометцентру.

За даними метеорологів, очікувана середньомісячна температура становитиме від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла, у Криму очікується до 4 градусів тепла. Цей виступ на 1-1,5 градуса вищий за норму. Прогнозована кількість опадів за місяць знаходиться в межах норми і варіюється від 34 до 79 мм. У горах Криму та Карпатах очікується 81-105 мм опадів.

В Українському гідрометцентрі надали додаткові подробиці, зазначивши, що типова середньомісячна температура у грудні становить 1-5 градусів морозу, місцями до 0-2 градусів тепла на Закарпатті та південних областях та до 6 градусів тепла у Криму.

Зима в Украине
Зима в Украине

Популярні статті зараз

Запахло смаженим: столичний мажор Олександр Слобоженко зібрався тікати та перевозить авто?

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Абсолютний максимум температури на рівні 10-18°С, у Прикарпатті та південних регіонах – до 20°С, на півдні Криму – до 25°С.

Абсолютний мінімум температури в межах 24-32 градусів морозу, досягаючи 35-38 градусів морозу у східних, північно-східних регіонах та Прикарпатті. На Закарпатті та на півдні країни місцями може бути 17-23 градуси морозу.

Синоптики наголосили, що середньомісячна сума опадів оцінюється у 30-66 мм, місцями збільшуючись до 76-139 мм у Карпатах, горах Криму та Закарпаття.

Також було зазначено, що сніговий покрив очікується у більшості регіонів, за винятком півдня країни, де сніг випадає не щороку.

"Середня місячна кількість опадів становить 30-66 мм, у Карпатах, горах Криму та на Закарпатті місцями 76-139 мм. У більшості областей утворюється сніжний покрив, лише на півдні країни сніжний покрив встановлюється не щороку”, - нагадали синоптики.

Нагадаємо, картопля – найкращий друг: як зберегти буряки до самої весни

Раніше «Акценти» повідомляли, як жінкам за 40 зберегти здоров'я та красу: допоможе всього один продукт

Як повідомляли «Акценти», ціни на популярні крупи збожеволіли: тепер доведеться зробити вибір