Вже понад місяць як відбулася подія, коли народні обранці Артем Дмитрук та Олександр Куницький вчинили напад на військового, але досі їм не висунуто звинувачень. Про це інформувала Альона Яхно, екс-прессекретарка столичної прокуратури та блогерка.

Після інциденту потерпілий опинився у медичному закладі, розповівши про вимоги грошей від депутатів. З свого боку, Дмитрук та Куницький свою провину заперечують, звинувачуючи в конфлікті самого військового.

"Справедливість мала б бути встановлена розслідуванням, але процес затягується. Прокуратура зареєструвала кримінальну справу проти парламентаріїв, але лише генпрокурор Костін має право затвердити підозру, чого він не робить. Натомість, багато часу приділяє закордонним поїздкам, а справа затримується. Навряд чи це випадковість", — коментує Альона Яхно.

Вона охарактеризувала Артема Дмитрука як захисника інтересів УПЦ МП, критикуючи його за відсутність на засіданнях парламенту перед вторгненням. За даними Bihus.info, після початку війни Дмитрук придбав авто за $35 тис.

Олександр Куницький до своєї політичної кар'єри був відомий як автоблогер і, за інформацією "Схем", просував власні бізнес-інтереси. У березні 2022 року він фільмував на блокпостах, де його і затримали, але згодом він уникнув відповідальності, зазначає блогерка.

Популярні статті зараз

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

"Здавалося б, інцидент з військовим мав би стати вирішальним, але, як я вже згадувала, генпрокурор не поспішає. Це викликає питання, чому?", — пише Яхно.

5 жовтня близько 10 ранку у Києві депутати Артем Дмитрук та Олександр Куницький напали на чоловіка, звинувативши його у шахрайстві та вимагаючи гроші. Згодом з'ясувалося, що постраждалий є військовослужбовцем-штурмовиком. Відеозапис з камер спостереження свідчить, що нардепи спочатку проходили повз, але потім повернулися та напали. Військовий був госпіталізований з травмами.

Цей інцидент спричинив значний громадський резонанс, особливо у контексті нещодавнього арешту іншого народного депутата, Іллі Киви, підозрюваного у державній зраді. Це викликало обурення в суспільстві та вимоги до прокуратури вжити заходів.

Наразі прокуратура Києва розглядає справу, проте відсутність активних дій щодо Артема Дмитрука та Олександра Куницького викликає підозри про затягування процесу. У мережі з'явилися відео, на яких видно, як нардепи нападають на військового, але конкретних кроків від прокуратури ще не було.