У 2022 році уряд України прийняв рішення (постанова №1487) щодо моменту реєстрації молодих чоловіків у військовому обліку. Відтепер, реєстрація відбувається в рік, коли юнакові виповнюється 17 років.

З досягненням 17-річного віку, молоді люди потрапляють на військовий облік, а з 18 років стають військовозобов'язаними, забороняється їм виїзд за кордон до 60 років. Про особливості цих нововведень та їх вплив на право 17-річних на виїзд за кордон розповідає адвокат Ростислав Кравець.

За його словами, 17-річні мають законне право перетинати кордон, але існують ситуації, коли Держприкордонслужба обмежує це право через зміни у військовому обліку.

"Навіть у час воєнного стану не можна забороняти виїжджати за кордон, але інколи виникають ситуації, коли прикордонна служба не пропускає молодиків за кордон", - говорить Кравець.

Він також зазначає, що зниження віку для військового обліку до 16 років (в рік досягнення 17) призводить до необхідності отримання приписного свідоцтва.

Популярні статті зараз

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

Одіозного корупціонера Олександра Костюка хочуть призначити головним митником Закарпаття: ціна питання – 150 тисяч доларів

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости

"Прикордонники використовують цю норму для обмеження виїзду за кордон хлопців, які ще не досягли 18 років і не мають приписного свідоцтва з 16 років. Таким чином, вони можуть не дозволити виїзд за кордон без наявності військового обліку з 16 років", - пояснює адвокат.