23 листопада в Україні спостерігається зростання споживання електрики, що призводить до дефіциту в енергосистемі.

Цю інформацію підтверджує прес-служба "Укренерго".

За даними компанії, 22 листопада ввечері попит на електроенергію збільшився на 4% порівняно з попереднім днем. Це зумовило потребу включення щонайменше двох додаткових блоків на теплових електростанціях, потужності яких зараз обмежені через проведення ремонтних робіт.

Основною причиною дефіциту електроенергії є похолодання, а також триваючі ремонти на деяких блоках теплових станцій. "Укренерго" активно шукає шляхи покриття цього дефіциту, при цьому планових відключень споживачів не передбачається.

Станом на ранок 23 листопада в Чернігівській області через погодні умови відключено 4 населені пункти. Також без електропостачання залишаються 409 населених пунктів через бойові дії та інші фактори. В Дніпропетровській, Донецькій, Харківській та Херсонській областях фіксуються нові пошкодження в мережах обленерго через обстріли.

Популярні статті зараз

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Як із черствої Паски приготувати традиційну українську страву: просто і дуже смачно

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Зазначається, що експорт електроенергії сьогодні відбувається в обмеженому обсязі та переважно вночі до Румунії. Імпорт здійснюється протягом доби зі Словаччини, Румунії, Молдови, з загальним обсягом 4022 МВт·год і максимальною потужністю в деякі години до 609 МВт.