Блокада кордону, запроваджена польськими перевізниками проти України, призводить до значних затримок у транспортуванні українського зерна, що призводить до додаткових фінансових втрат для виробників. Це занепокоєння висловив Денис Марчук, заступник голови Всеукраїнської аграрної ради (ВАР).

Дану інформацію надали на сайті «ukragroconsult»

Марчук наголосив на впливу минулих заборон на імпорт з європейських країн, які призвели до суттєвих фінансових втрат для українських фермерів. Щоб пом'якшити ці втрати, українські виробники шукали альтернативні ринки збуту всередині Євросоюзу (ЄС) та почали постачати зерно туди, минаючи Польщу.

«Згадаймо, коли почалися заборони на імпорт з боку європейських країн, аграрії вже втратили десятки мільйонів доларів. Українські товаровиробники знайшли альтернативні ринки збуту в тому ж таки ЄС, починають туди постачати зерно, не продаючи на території Польщі. Тепер польські перевізники вигадали іншу блокаду у вигляді заборони на рух вантажних автомобілів, які перевозять зернову групу, продукти з доданою вартістю. Такі затримки на кордоні негативно впливатимуть на платоспроможність товаровиробників», - каже експерт.

Проте нещодавня блокада, ініційована польськими перевізниками, спрямована проти вантажівок, що перевозять зерно та продукти з доданою вартістю, викликала стурбованість щодо її згубного впливу на фінансову стабільність виробників.

Популярні статті зараз

Ухилянт Кирило Яковець та ескортниця Люсія Бест створили ідеальний тандем шахраїв: збирають гроші, кидають людей

"Зайві" квадратні метри: які штрафи чекають на українців за несплату податку на нерухомість

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

Все новости

Польський кордон: скрін з відео
Польський кордон: скрін з відео

Більше того, ці дії Польщі порушили питання щодо шляху України до європейської інтеграції. Хоча Україна прагне членства в ЄС, такі перешкоди, що створюються членами ЄС, як польська блокада, можуть завадити цьому процесу.

Блокада зачіпає не лише Україну, а й має наслідки для інших європейських партнерів, таких як Італія та Німеччина, які зацікавлені у постачанні української продукції.

«Дії Польщі викликають питання щодо перспективи членства України в ЄС. Начебто все погоджено, Україна рухається до Європи, але складається ситуація, що члени ЄС перешкоджають майбутнім членам ЄС. Блокада польських перевізників ображає інших європейських партнерів, які чекають на українську продукцію, оскільки, наприклад, Італія та Німеччина зацікавлені у постачанні з України», - додав Макарчук.

Він наголосив на необхідності вирішення конфлікту на рівні ЄС та запропонував повернутися до питання європейського втручання.

Без рішення Україна може зіткнутися з новою логістичною кризою, оскільки повна експлуатаційна потужність Чорного моря всередині країни залишається невизначеною, а сухопутні маршрути та річкові порти, як і раніше, мають вирішальне значення для українського експорту.

Нагадаємо, ви смажите картоплю неправильно: головні помилки при готуванні улюбленої страви, які знищують скоринку

Раніше «Акценти» повідомляли, новий "закордонний" податок та жорсткий контроль на додачу: "дихати" стане ще важче

Як повідомляли «Акценти», це дуже прикро: чому українців позбавлять субсидій перед опалювальним сезоном