Українці отримали оновлену інформацію про те, коли їм потрібно буде запровадити графіки відключення електроенергії. Про це повідомило Міністерство енергетики України на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Хорошою новиною є те, що українські електростанції наразі виробляють достатній запас електроенергії. Тому наразі планів щодо впровадження графіків відключення електроенергії немає. Фактично всі енергоблоки АЕС на підконтрольній території України, як очікується, працюватимуть усю зиму, а отже, дефіцит електроенергії не передбачається.

"Електроенергії, що виробляється українськими електростанціями, цілком достатньо для забезпечення потреб споживачів. Цієї зими працюватимуть усі блоки атомних електростанцій, розташовані на підконтрольній території України", - заявили у відомстві.

блекаути в Україні
блекаути в Україні

У Міненерго наголосили, що відключення електроенергії розглядатимуться лише у разі значної шкоди енергосистемі, спричиненої обстрілами супротивника. Там уточнили, що такі відключення відбуватимуться виключно у разі суттєвої шкоди енергетичній інфраструктурі внаслідок атак супротивника. Це є запобіжним заходом, що гарантує, що громадськість обізнана про обставини, за яких може знадобитися відключення електроенергії.

Популярні статті зараз

В гральній індустрії України новий гравець — онлайн казино Cosmobet

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости

"Наголошуємо: відключення можливі ВИКЛЮЧНО у разі масованих ворожих обстрілів, і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання", - попередили українців.

Нагадаємо, готуйте гаманці: пенсіонери, і не тільки можуть бігти за грошима

Раніше «Акценти» повідомляли, потужна ляпас пенсіонерам: якщо є робота, то пенсії більше не бачити

Як повідомляли «Акценти», дуже сильна допомога: українкам можуть виплачувати по 100 тисяч гривень. Названо умови