Україна адекватно підготовлена ​​до зимового сезону, доки не буде обстрілів з боку Росії, заявив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький, який поділився своїми думками в інтерв'ю "Голосу Америки".

Відповідну інформацію надало видання «progroshi»

Кудрицький пояснив, що без обстрілів Україна має плани дій на випадок надзвичайних ситуацій, які дозволяють задовольнити потреби в споживанні електроенергії в зимовий період. Однак країна продовжує покладатися на імпорт електроенергії із Європи як форму страхування та підтримки своїх електростанцій.

"З імпортом і, можливо, із включенням додаткових блоків на природному газі ми цю зиму маємо пройти. Я вважаю, що ймовірність загальнонаціонального блекауту є чисто умовною, тому що ми, зокрема, навчилися протидіяти і таким загрозам у новому сезоні", – повідомив фахівець.

Він наголосив, що неминучого ризику відключення електроенергії по всій країні немає, особливо без обстрілів. Країна прагне забезпечити стабільне електропостачання у зимові місяці за рахунок імпорту електроенергії та потенційного запуску додаткових агрегатів, що працюють на природному газі.

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Свіжа схема розкрадання бюджетних коштів в Кременчуцькій міській раді

Блогери виклали роботу ППО у Києві: засвітилася дружина наркобариги Інна Воронова та навіть Ксенія Мішина

1.2 мільйони гривень на чорнила: татуйована бабуся зірвала одяг, щоб показати пікантний боді-арт

Все новости

Щоб зробити цю зиму більш керованою, ніж минулого року, Кудрицький рекомендував зробити колективні зусилля, що виходять за рамки енергетичного сектору та армії, із залученням звичайних споживачів. Підприємства можуть вжити превентивних заходів, забезпечивши автономні джерела енергії, а об'єкти критично важливої ​​інфраструктури, такі як лікарні та котельні, мають бути оснащені генераторами. Споживачі також можуть вжити таких заходів, як ізоляція будинку та накопичення запасів.

Блекаут в Україні: скрін з відео
Блекаут в Україні: скрін з відео

"Підприємства можуть подбати про себе, забезпечивши виробництво автономними джерелами харчування. Об'єкти критичної інфраструктури, такі як котельні, лікарні, також мають бути обладнані генераторами. Усі вже знають, як це робиться, що потрібно робити. Бажано утеплити будинок, зробити певні запаси тощо подібне", – додає Кудрицький.

Щодо регіональних відмінностей, було зазначено, що у Київській, Одеській та Львівській областях можуть спостерігатися тривалі відключення електроенергії залежно від технічного стану місцевих енергорозподільчих компаній. Мережева інфраструктура у цих регіонах зіткнулася з проблемами ще до початку повномасштабного конфлікту та ще більше погіршилася.

Намічено два потенційні сценарії зими в Україні:

Оптимістичний сценарій передбачає м'яку зиму, аналогічну до минулорічної, з відносно теплою погодою. У такому разі Україна, швидше за все, переживе сезон без суттєвих збоїв.

Песимістичний сценарій передбачає тривалий період холодів із температурою від -10°C до -20°C протягом двох-трьох тижнів. У цьому сценарії українцям доведеться зіткнутися з серйознішими труднощами при переживанні зими.

Здатність країни забезпечувати електропостачання тісно пов'язана з відсутністю обстрілів та співпрацею різних секторів та зацікавлених сторін.

Нагадаємо, обов'язково зверніться за перерахунком пенсій: кому належить підвищення

Раніше «Акценти» повідомляли, важливо для пенсій: Ощадбанк може змінити обов'язкову процедуру

Як повідомляли «Акценти», залишитеся без пенсій та соцвиплат: Пенсійний фонд терміново звернувся до українців