Компанія «ЯСНО», що надає послуги електропостачання, часто отримує звернення від клієнтів щодо перебоїв у подачі електроенергії. Тому в компанії вирішили надати інформацію про відключення електроенергії.

Відповідні дані надав сайт «progroshi»

Інформацію про відключення електроенергії внаслідок атак на енергетичну інфраструктуру, великих мережних збоїв або інших загальносистемних проблем можна знайти на веб-сайтах операторів розподільчих систем. Ці оператори несуть відповідальність за експлуатацію та ремонт електричних мереж.

Офіційний сайт ЯСНО та профілі в соціальних мережах є надійними джерелами інформації про відключення електроенергії, особливо коли такі відключення мають масовий характер через системні проблеми.

У разі локальних відключень електроенергії, викликаних такими інцидентами, як локальні аварії чи несприятливі погодні умови, оператори розподільних систем є основним джерелом інформації про відновлення.

Популярні статті зараз

Гуманітарна місія команди ВО «Батьківщина»: підтримка військових та медиків

Як син закарпатського "лісового мафіозі" Юрій Сойма "пиляє" гроші на Івано-Франківщині

Gunzilla Александра Цоля и Влада Королева: подробности отмывания российских денег в Украине

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

З наближенням опалювального сезону деякі люди можуть турбувати планові відключення електроенергії. Однак важливо відзначити, що ці відключення плануються лише за певних обставин, таких як:

Масований ворожий обстріл, що спричинив пошкодження енергетичного обладнання.

Технологічні розлади.

Несприятливі погодні умови.

У Міненерго запевняють, що енергетики активно готують енергосистему до опалювального сезону. Станом на жовтень в Україні достатньо електроенергії для задоволення потреб усіх споживачів, навіть із надлишком у денний час. Тому в жодному регіоні України планових відключень електроенергії не планується. Хоча графіки відключень можуть бути доступні на сайтах обленерго, вони не діють.

"Відключення можливі виключно у разі масованих ворожих обстрілів і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання. А також технологічних порушень та у разі несприятливих погодних умов. Енергетики активно готують енергетичну систему до опалювального сезону", - запевнили представники Міністерства енергетики.

У міністерстві наголошують на важливості покладатися на перевірену інформацію з офіційних джерел, особливо коли йдеться про суспільно значущі питання.

Нагадаємо, "потрібно мобілізувати людей не лише у ЗСУ": що ще готує доля українцям

Раніше «Акценти» повідомляли, яким буде тариф на газ цієї зими: "Нафтогаз" повідомив, скільки доведеться платити

Як повідомляли «Акценти», доведеться відмовитися: улюблена продукція українців перетворюється на "золото"