Українських біженців, які отримують соціальну допомогу у країнах Євросоюзу, тепер просять надати витяги зі своїх українських рахунків за останні три місяці. Цей запит спрямований на перевірку законності пільг, які одержують біженці.

Про це повідомляє «novyny.live»

Дмитро Сонькін, партнер консалтингової агенції SKS Steuerberatung у Німеччині, пояснив, що така практика вважається нормальною. Влада країн, які приймають українських біженців, мають підозри, що біженці, можливо, не повністю розкрили своє фінансове становище, що може вплинути на їхнє право на соціальну допомогу. Щоб претендувати на ці пільги, люди зазвичай не повинні мати значних доходів або майна. Кожна країна встановлює конкретні обмеження на допустиму вартість як доходів, і активів.

Якщо біженець не надає інформацію про свій фінансовий стан, органи нагляду в країні перебування можуть вжити різних заходів для отримання цих даних, у тому числі звернення до громадян України або державних органів. Ці іноземні контролюючі органи також можуть вимагати інформацію у податкової служби України. Декілька двосторонніх угод між Україною та окремими європейськими країнами вимагають, щоб податкові служби обмінювалися інформацією про платників податків.

Переселенці, біженці
Переселенці, біженці

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Як із черствої Паски приготувати традиційну українську страву: просто і дуже смачно

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Хоча ці угоди не були повністю реалізовані в Україні через війну, що триває, вони можуть набути чинності в будь-який момент. Наприклад, зарубіжна країна, як-от Німеччина, може дізнатися, що український біженець має рахунок у банку в Україні, що спонукає їх попросити біженця розкрити додаткову інформацію. Зрештою, це залежить від бажання та готовності біженця надати запитані дані.

"Україна практично з усіма країнами Європейського Союзу підписала угоди про обмін податковими та банківськими даними. Наскільки я знаю, в Україні ці угоди ще не набули активної фази виконання через війну. Але вони можуть почати діяти теоретично будь-якої миті", — застерігають українців.

Нагадаємо, як зміняться ціни в Україні: від прогнозу волосся стає дибки

Раніше «Акценти» повідомляли, що пенсіонерів уже готують: будуть кардинальні зміни

Як повідомляли «Акценти», "можуть перетинати кордон": тепер ще більше чоловіків мають право виїхати з країни