ДТЕК розробив програмний продукт, спрямований управління графіками відключень електроенергії задля забезпечення більш рівномірного відключення споживачів. Такий розвиток подій став відповіддю на штрафи, які компанія отримала минулої зими за недотримання графіків вимкнення електроенергії.

Цю інформацію оприлюднили на порталі «Kosatka»

За словами генерального директора компанії Віталія Шайди, цей програмний продукт підказує диспетчеру, коли і що включати та вимикати, зводячи до мінімуму ймовірність помилок. Вони провели тестування програми та планують використовувати її, якщо потрібно впровадити графіки відключення електроенергії.

«Розроблений нами певний програмний продукт підказує диспетчеру, що і коли вмикати чи вимикати, і унеможливлює його помилку. Програму ми протестували і використовуватимемо, якщо застосовуватимуться графіки відключень», - сказав він.

В центре Киева из-за аварии пропал свет. Фото: скриншот YouTube
В центре Киева из-за аварии пропал свет. Фото: скриншот YouTube

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Потреба такого програмного забезпечення виникла через проблеми ефективного управління графіками відключень електроенергії, особливо з погляду забезпечення соціальної справедливості. ДТЕК Київські регіональні електромережі також зробили зусилля зі скорочення кількості споживачів, підключених до об'єктів критичної інфраструктури, тим самим звільнивши їх від графіків відключень.

Ця розробка спрямована на покращення управління відключеннями електроенергії та забезпечення більш справедливого розподілу електроенергії у такі періоди.

Нагадаємо, прогріє до +30: в Україну повертається літня спека

Раніше «Акценти» повідомляли, українців хочуть змусити звітувати за купівлю валюти: декларація долара та євро

Як повідомляли «Акценти», хай буде світло! Названо список будинків, у яких не відключатимуть електрику