Дмитро Кисілевський, заступник голови комітету економічного розвитку, заявив, що важко прогнозувати масштаб потенційних майбутніх атак на енергосистему України. Однак він запевнив, що основні енергетичні об'єкти перебувають під захистом ППО. Загалом Україна серйозно підготувалася до майбутнього опалювального сезону.

Про це повідомляє видання «trueua»

Кисилевський зазначив, що після збитків, завданих минулої зими, було здійснено значні відновлювальні роботи, щоб забезпечити готовність до зимових пікових навантажень. Для цього Україна забезпечила можливість імпорту 1,2 ГВт електроенергії із Євросоюзу.

Він підкреслив, що теплоелектростанції добре підготовлені, мають на складах понад мільйон тонн вугілля та потужні генератори, здатні перезапустити енергоблоки з повної зупинки.

Крім того, Кисилевський запевнив, що Україна нагромадила запаси газу у розмірі 16 мільярдів кубометрів, які забезпечують достатній запас газу для опалювального сезону.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Поки що Україна готується до опалювального сезону, Кисилевський визнав непередбачуваність терористичних дій. Він заявив, що Війська ППО та Збройні сили щодня визначатимуть, чи будуть відключення електроенергії.

"Україна готова до опалювального сезону. Водночас дії терористів спрогнозувати неможливо. Щодня відповідь на запитання, чи будуть блекаути, чи даватимуть сили ППО та ЗСУ", - додав Дмитро Кисілевський.

Варто зазначити, що голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький раніше зазначав, що у разі масштабних атак Росії на енергетичну інфраструктуру України тривалість відключень електроенергії залежатиме від добового енергоспоживання та потужності електростанцій. «Укренерго» скоригує графіки відключень електроенергії, у тому числі списки та послідовність можливих відключень відповідно.

Нагадаємо, названо причину мізерних пенсій в Україні: так ось у чому справа

Раніше «Акценти» повідомляли, відключення світла у жовтні: до Міненерго терміново звернулися до українців

Як повідомляли «Акценти», позбавлять пенсії та оком не зморгнуть: Пенсійний фонд озвучив найважливіші деталі