Багато людей, у тому числі й деякі досвідчені домогосподарки, часто припускаються суттєвої помилки, коли справа стосується зберігання картоплі та цибулі. Правильне зберігання відіграє вирішальну роль у забезпеченні довгострокової свіжості та безпеки цього необхідного кухонного приладдя.

Щоб правильно зберігати овочі, важливо розуміти, що не всі продукти є сумісними для спільного проживання. Особливо це правило стосується картоплі та цибулі. Якщо ви збережете ці два фактори разом, виникне згубний цикл: цибуля витягає вологу з картоплі, викликаючи її псування і водночас погіршуючи якість цибулі.

Крім того, близькість до цибулі може викликати гниття або розвиток пухкості та проростання картоплі. Отже, такий тип зберігання вимагатиме періодичного перебирання бульб, відкидання зіпсованих.

Цибуля: скрін з відео
Цибуля: скрін з відео

Щоб продовжити термін зберігання обох овочів, потрібно обов'язково не зберігати цибулю та картопля разом. Ця практика може суттєво продовжити їхню свіжість.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

Все новости

Картопля - продукт, що швидко псується. Вода, що міститься, може випаруватися або замерзнути, що призведе до незворотного розпаду крохмалю. Для забезпечення оптимального та тривалого зберігання картоплі слід дотримуватись певних умов:

В ідеалі температуру навколишнього повітря слід підтримувати приблизно від +5°C до +7°C, забезпечуючи термін зберігання близько 6–7 місяців.

Відносна вологість у приміщенні зберігання повинна бути в межах 75–80%. Для точного виміру рекомендується використовувати гігрометр.

Картопля: скрін з відео
Картопля: скрін з відео

Адекватна вентиляція є обов'язковою, тому що картоплі потрібний достатній приплив повітря для дихання.

Крім того, не всі сорти картоплі підходять для тривалого зберігання, тому важливо вибрати правильний сорт, виходячи з ваших вимог щодо зберігання.

Нагадаємо, "можуть перетинати кордон": наразі ще більше чоловіків мають право виїхати з країни

Раніше «Акценти» повідомляли штраф під 20 тисяч: водіям нагадали про важливу процедуру. Потрібно встигнути до кінця року

Як повідомляли «Акценти», Росію атакували: що зараз відомо