Україна зіткнеться з хиткою фінансовою ситуацією у разі припинення зовнішнього фінансування, а можливості дій щодо такого сценарію обмежені, попереджає Данило Гетманцев, голова фінансового комітету Верховної Ради.

Відповідну публікацію розмістили на сайті новин «sud»

В інтерв'ю Гетманцев підкреслив переважні настрої в країні, особливо у великих містах, де панує відносний спокій та стабільність. Однак він попереджає, що фінансова ситуація є вкрай напруженою, що може створити серйозні проблеми у разі відсутності зовнішньої підтримки.

"Зараз у нашому суспільстві такі настрої переважають, особливо у великих містах, що все гаразд і майже світ. Все ж таки бачили розслідування по роботі в комендантську годину закладу Boho. Начебто «війни немає», тобто війна не відчувається. "Все добре, гроші будуть, армія виконає свою функцію, все буде нормально". А ситуація на фінансовому фронті наднапружена", - заявив Гетманцев.

Якщо західна фінансова допомога припиниться, перспективи України будуть похмурими. Гетманцев планує два основних напрями дій. По-перше, це секвестр, який вимагатиме масштабних скорочень у різних секторах.

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Ющенко поділився особистою драмою: "У мене на очах помирає моя сім'я"

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Друга — це емісія, яка фактично означає друк більшої кількості грошей. Останній підхід несе в собі ризики, особливо для економічно вразливого населення, оскільки може призвести до інфляції та додаткових фінансових труднощів.

Народний депутат Данило Гетьманцев
Народний депутат Данило Гетьманцев

"Це секвестр, тобто ми змушені будемо скорочувати все, що можна, а друге - це емісія, що теж податок на бідних, у нашому випадку на всіх, тому що наше населення не багатіє у війну", - каже нардеп.

"У нас погані та дуже погані сценарії на випадок, якщо ці суми не будуть підкріплені нашими партнерами", - додав Гетманцев.

Гетьманцев наголошує на серйозності ситуації, наголошуючи, що перспективи України без фінансової підтримки міжнародних партнерів далекі від оптимізму. Зростання втоми від проблем, пов'язаних з війною, як у деяких міжнародних країнах, так і серед населення України, посилює проблему. Це наголошує на необхідності постійної підтримки з боку західних партнерів, щоб допомогти Україні впоратися з фінансовими проблемами та зберегти стабільність у ці важкі часи.

"Втому ми відчуваємо за тими політичними процесами, які ми бачимо у країнах і, на жаль, відчуваємо на загальній думці виборців, наприклад, у Словаччині", - підсумував він.

Нагадаємо, все дуже серйозно: розвідка Британії оцінила, чи РФ зможе захопити Авдіївку.

Раніше «Акценти» повідомляли, снігопади та тріскучий мороз: в Україну прийшла зима

Як повідомляли «Акценти», потрібно сушити сухарі: Кабмін вирішив піти "всі тяжкі"