Понад 85% збитків, розрахованих Держекоінспекцією Придніпровського округу протягом січня 2021 року, стягнуто до державного бюджету.

«Новоутворена інспекція за місяць пред’явила порушникам природоохоронного законодавства близько 680 тисяч гривень збитків. Приблизно 580 тисяч гривень стягнуто на користь держави. Серед порушень – наднормативні викиди в атмосферне повітря, недотримання вимог щодо поводження з відходами, скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти, вирубка дерев тощо», - розповів голова Держекоінспекції Андрій Мальований.

Посадовець зазначив, що поставив собі завдання до 2030 року забезпечити стягнення до держбюджету 80% від розрахованих Держекоінспекцією збитків у всій Україні.

«Це дозволить наповнювати держбюджет для усунення наслідків екологічних порушень та здійснювати більше природоохоронних заходів. І Придніпровська інспекція вже в перший місяць 2021 року показує таку, і навіть більшу, ефективність», - зауважив Андрій Мальований.

За словами голови Держекоінспекції, наразі в окрузі здійснюються перевірки великих промислових підприємств з рейтингу «ТОП-100 найбільших підприємств-забруднювачів» Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

Популярные статьи сейчас

Геннадий Вацак: любитель московских попов приобрел самый дорогой автомобиль во время войны

Дарницкий военком Руслан Тригуб, который пьяным лазил и позорился, продолжает возглавлять ТЦК

Мужчина заявил, что пришел из 2671 года и сделал жуткое предупреждение: это все случится летом

Украинцев огорошили сервисом: на Новой почте перепутали посылки — что пишут клиенты

Все новости

«Триває планова перевірка АТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат». Також найближчим часом будуть перевірятися ПАТ «Суха балка» та ПрАТ «Кривий Ріг Цемент», які генерують значну кількість викидів у повітря», - додав Андрій Мальований.