Нове дослідження наголошує на важливості вибору правильних продуктів на сніданок для зниження ризику серцево-судинних захворювань. Дослідники виявили, що заміна одного яйця жменею горіхів може призвести до зниження ризику серцевого нападу на 17%, зниження ризику діабету на 18% та зниження ризику ранньої смерті на 15%.

Відповідну публікацію розмістили на сайті «The Independent»

Дослідження також показало, що заміна 50 г обробленого м'яса (що еквівалентно ковбасі, бекону чи шинці) квасолею знижує ризик серцево-судинних захворювань на 23%. Якщо ця заміна провадиться горіхами замість квасолі, зниження ризику збільшується до 27%.

Лікар Сабріна Шлезінгер рекомендувала віддавати перевагу рослинним продуктам замість популярних страв на сніданок, таких як яйця або смажене м'ясо. Вона вказала на переваги заміни птиці на рослинні продукти, хоча докази заміни молочних продуктів обмежені.

Полезный завтрак. Фото: скриншот Youtube-видео
Полезный завтрак. Фото: скриншот Youtube-видео

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

Все новости

Дослідження показує, що заміна риби та морепродуктів рослинними альтернативами не дає таких же переваг.

Крім того, дієтолог Крутіка Нанаваті застерігає від вживання на сніданок солодких кукурудзяних пластівців та випічки, оскільки вони сприяють підвищенню рівня холестерину, закупорці артерій та збільшенню ваги.

Вона рекомендувала замінити ці шкідливі варіанти сухофруктами та горіхами, наголосивши, що навіть невелика порція горіхів може забезпечити необхідні поживні речовини, такі як вітаміни, мінерали, білки та корисні жири.

Нагадаємо, банк раптово заблокує вашу картку: як не втратити доступ до своїх грошей

Раніше «Акценти» повідомляли, пенсіонерів обіцяють засипати грошима: ось воно - гідне життя?

Як повідомляли «Акценти», українців чекають кардинальні зміни з 1 грудня: буде дуже жорстко