Цю інформацію оприлюднили в Управлінні стратегічних комунікацій Головнокомандування ЗСУ у Telegram, підкреслюючи глибоку занепокоєність щодо цього випадку.

В Страткомі ЗСУ наголосили, що цей жахливий вчинок з боку Росії є черговим грубим порушенням законів і звичаїв війни, а також міжнародних правових норм. "У відео, яке з'явилося в медіа, видно, як двох українських військових було жорстоко розстріляно. Згідно з перевіреною інформацією, російські окупанти продовжують здійснювати підступні злочини проти беззбройних солдатів", - йдеться у заяві.

Олександр Штупун, речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку, нагадав про важливість фіксації таких воєнних злочинів, оскільки вони не мають терміну давності. Всі зібрані докази будуть передані в міжнародні інституції, які розглядають подібні випадки.

У Страткомі ЗСУ також закликали міжнародну спільноту засудити ці дії Росії та притягнути до відповідальності її військове керівництво.

За попередніми даними аналітичного центру Deep State, відео, на якому видно розстріл, було знято поблизу Степового у Донецькій області. На кадрах видно, як двоє озброєних військових розстрілюють інших двох, які тримали руки за головою. "Ворог захопив позиції 45-го ОСБ. Під час зачистки росіяни виявили наш бліндаж, де перебували наші військові. Вони змушені були здатися через відсутність боєприпасів", - йдеться у повідомленні.

Популярні статті зараз

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Все новости

Дмитро Лубінець, Уповноважений Верховної Ради з прав людини, висловив обурення у зв'язку з розстрілом українських військових та запевнив, що Україна звернеться із цією справою до міжнародних організацій.