Уряд України планує суттєвий перегляд системи визначення заробітної плати чиновників. Вони мають намір перейти від нинішнього підходу, що ґрунтується на посадах, до системи класифікації посад. Докладно цей перехід докладно описано у проекті постанови «Про підготовку до запровадження умов оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році». Ця резолюція встановлює повний перелік типових посад державної служби, і навіть критерії визначення відповідних окладів.

Відповідну новину оприлюднили на сайті «inkorr»

У резолюції подано повний список загальних посад державної служби. До кожної посади буде прив'язано певні критерії визначення заробітної плати з урахуванням складності та відповідальності роботи.

Буде встановлено певний алгоритм класифікації посад. Цей процес забезпечить структурований підхід до призначення рівнів заробітної плати, залежно від характеру роботи.

Введення цієї системи класифікації спрямоване забезпечення того, щоб ідентична робота у системі державного управління оплачувалася на рівні. Він спрямований на усунення відмінностей у заробітній платі на аналогічних посадах.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Серйозно вдарить по кишені: українцям повідомили, скільки доведеться платити за електроенергію

Все новости

Зарплата. Фото: скриншот YouTube.
Зарплата. Фото: скриншот YouTube.

Нова система також допоможе регулювати максимальні суми бонусів, які можуть одержувати чиновники.

По суті, уряд мотивує цю зміну тим, щоб зробити процес визначення заробітної плати прозорішим і справедливішим, беручи до уваги такі фактори, як робоче навантаження та складність роботи.

Мета полягає в тому, щоб встановити справедливий та послідовний підхід до оплати праці державних службовців на різних посадах та державних установах. Це зрушення може призвести до більш структурованої та регульованої системи винагороди державних службовців в Україні.

Наприклад, прем'єр-міністр України Денис Шмігаль отримав "чисту" зарплату у розмірі 66,32 тис. грн за липень.

Важливо зазначити, що нібито найбільшу зарплату отримав держсекретар Кабінету Міністрів Олександр Ярема – 84,57 тис. грн, хоча його посадовий оклад становив лише 40,1 тис. грн.

Нагадаємо, нові тарифи на електроенергію з 1 листопада: що зміниться

Раніше «Акценти» повідомляли, майбутнє пенсіонерів: які будуть надбавки та доплати

Як повідомляли «Акценти», скоротиться на 60%: в Україні склався плачевний сценарій. Цього вже не зупинити