З наближенням зимових морозів в Україні виникають побоювання щодо можливих атак Російської Федерації на енергетичну інфраструктуру країни. У разі таких атак відключення електроенергії в Україні можуть стати реальністю. Міністерство енергетики вже розробляє попередній графік відключення електроенергії на 2023 рік.

Цю інформацію розмістили на сайті новин «УНІАН»

Хоча залишається незрозумілим, чи збережуться перебої у подачі електроенергії у 2024 році, існують певні категорії українців, які можуть бути звільнені від вимкнення електроенергії.

Категорії, звільнені від вимкнення електроенергії:

У постанові Кабміну визначено список уразливих груп населення, які можуть бути позбавлені відключень електроенергії під час масштабних відключень електроенергії у Києві та інших містах. До цих категорій належать:

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Все новости

Особи, які отримують житлові субсидії.

Особи з обмеженими можливостями 1 або 2 групи, а також особи, які здійснюють догляд за дитиною-інвалідом або особою, яка має інвалідність з дитинства.

Малозабезпечені та багатодітні сім'ї.

Прийомні батьки, які виховують трьох і більше дітей, які перебувають під їхньою опікою.

Оператори дитячих будинків сімейного типу.

Особи, життя та благополуччя яких залежать від безперебійного доступу до електроенергії та можуть обґрунтувати цю потребу.

Відключення від світла: скрін з відео
Відключення від світла: скрін з відео

Міненерго створить спеціальну базу даних споживачів, звільнених від перебоїв у подачі електроенергії. У базі даних будуть вказані такі дані:

Повне ім'я.

Дата народження

Ідентифікаційний номер.

Заявлене чи фактичне місце проживання.

Номер рахунку.

Назва організації, що надає універсальні послуги, та її код у Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України.

Дати початку та закінчення спеціальних заходів щодо захисту вразливих споживачів.

Як подати заяву на набуття статусу вразливого споживача:

Щоб закріпити за собою статус вразливої ​​категорії населення та захистити себе від зимових відключень електроенергії, зверніться до свого універсального постачальника послуг через онлайн-аккаунт на офіційному сайті постачальника або особисто, відвідавши його офіс. Заявка повинна бути опрацьована протягом 10 робочих днів, а інформацію про свій статус ви знайдете в особистому кабінеті на сайті постачальника.

Метою цієї програми є забезпечення того, щоб у разі відключення електроенергії ті, хто найбільше потребує безперебійного електропостачання, продовжували мати доступ до електрики в холодні місяці.

Нагадаємо, пенсіонерів уже готують: будуть кардинальні зміни

Раніше «Акценти» повідомляли, що "можуть перетинати кордон": тепер ще більше чоловіків мають право виїхати з країни.

Як повідомляли «Акценти», штраф під 20 тисяч: водіям нагадали про важливу процедуру. Потрібно встигнути до кінця року