Кабмін затвердив ухвалу (№1085 від 13 жовтня 2023 року), що дозволяє звільнення держслужбовців за станом здоров'я, якщо вони мають право на достроковий вихід на пенсію.

Про це пише портал «rbc»

Нове положення дозволяє розірвати трудовий договір, якщо стан здоров'я працівника робить його несумісним із посадою. Підставою для звільнення є медичний висновок, який підтверджує нездатність держслужбовця виконувати свої службові обов'язки за станом здоров'я.

Трудовая книжка.  Фото: скриншот YouTube-видео
Трудовая книжка. Фото: скриншот YouTube-видео

Додатково варто зазначити, що з 2024 року зарплати держслужбовців в Україні розраховуватимуться за новою системою грейдовою. Нову модель оплати праці буде засновано на окладах, при цьому мінімальний розряд буде встановлено на рівні мінімальної заробітної плати (6700 гривень). Заробітна плата визначатиметься офіційним розрядом і більше не залежатиме від премій, як це практикувалося раніше.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Все новости

Зарплата. Фото: скриншот YouTube.
Зарплата. Фото: скриншот YouTube.

Станом на 1 липня 2023 року в Україні діяло 107 органів державної влади, у яких працювало 173,1 тис. осіб. За перше півріччя чисельність працівників скоротилася на 2,7 тис. осіб.

Нагадаємо, з 1 листопада знову зростуть тарифи на світ: хто платитиме більше

Раніше «Акценти» повідомляли, шукайте себе у списку: Кабмін розповів, кому підвищать пенсії

Як повідомляли «Акценти», удар по кишені: ключові продукти різко зростуть у ціні вже найближчим часом