Генерал Сил спеціальних операцій Сергій Кривонос дав інтерв’ю Геннадію Друзенку в його новому проекті «Конституційна кухня». Легендарний спецпризначенець, батько та натхненних створення Сил спеціальних операцій у складі ЗСУ, головний розробник та лобіст створення в Україні Сил територіальної оборони, заявив, що не бачить перспектив співпраці з чинною владою і готовий до самостійного походу у велику політику.

Сергій Кривонос. Фото: скриншот YouTube
Сергій Кривонос. Фото: скриншот YouTube

Сергій Кривонос: «Чітко усвідомлюючи, який потенціал має Російська Федерація і який потенціал має Україна, я розумію – з урахуванням свого 32-річного досвіду служби в армії, в непростих військах (безпосередньо це розвідка і розвідка спеціального призначення) – що тільки озброєний, навчений, підготовлений народ – це єдина сила, яка може стримати бажання Росії здійснювати агресію».

Г.Д.: «Уявімо собі, що так склалася доля, що після перемоги Революції Гідності тоді ще полковник Кривонос став Верховним Головнокомандувачем України. Чи віддали б Ви наказ чинити збройний опір і стріляти по “зелених чоловічках” в Криму»?

С.К. «Звичайно! По-перше, я знаю, який наказ був відданий росіянам, коли вони захоплювали Крим. Бо російські полонені, які брали участь у захопленні Криму, свідчили, що в березні 2014-го року був наказ російського керівництва: у разі активного супротиву українських військ, операцію згорнути. Ми пропонували певні речі, які могли щонайменше значно ускладнити захоплення Криму, але політичне керівництво України тоді, на жаль, їх проігнорувало».

Популярні статті зараз

Національна академія наук послала Стефанчука вслід за Табачником і Азаровим

У Києві відбувся наступний етап всеукраїнського дослідження «Зелені управлінці: кадри для зеленої відбудови України» 

100-річна бабуся розкрила малоймовірний та зухвалий секрет довгого життя: "Мені подобається…"

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Все новости

Г.Д.: «Чи вірите Ви, що нашій ветерансько-волонтерській спільноті таки вдасться відкинути дріб’язкові образи та амбіції, які нас розділяють, об’єднатись – і повторити те, успіх 2014-15 років: тоді ми врятували українську державність, зараз на часі перетворити державу-рекетира на справжню Республіку – спільну справу її громадян? Чи здатні ми наслідувати приклад Америки, Туреччини чи Франції, батьки-засновники яких вийшли саме з військової еліти?»

С.К. «Це одне з головних завдань на найближчі роки – об’єднатися патріотам і зрозуміти, що ті, хто нас роз’єднує, використовує ідею патріотизму у власних цілях. Усі українські президенти досі сприймали Україну як можливість набити власні кишені та вирішити власні проблеми. Це велика проблема для держави, бо її керманичі не були державниками. Вони бояться і тому застосовують принцип розділяй і володарюй. Вони комусь щось дають, а комусь не дають, провокуючи конфлікти серед фронтового братства. Через це треба переступити і об’єднатись. … Ми повинні об’єднатись, аби створити нову Україну з новими правилами гри.»

Г.Д. «Чи готовий Генерал Кривонос, одна з легенд російсько-української війни, людина, яка за всі ці роки не лягла під жодного політика, іти з побратимами у велику політику?»

С.К.: «Я готовий іти у велику політику. І в найближчий час – з урахуванням того, що нинішня влада робить усе для того, аби я звільнився зі Збройних сил – це розв’яже мені руки.»