Не об’єднатися з Всеукраїнським Товариством Власників Землі значить недотримувати гроші за проданий врожай, платити на багато більше податків, нести більші витрати з обробітку землі – а це прямий шлях до збитків. З причини неможливості самостійником-власником землі організувати правильно свій податковий облік втрачається від 3 до 10 тисяч гривень з 1 гектару землі. Це треба припиняти.

Роман Головин
Роман Головин

Все ТВЗ вже працює й укладені перші договори й працюємо далі. Для власників землі, у яких не має грошей для обробітку землі, знайдено персональних фінансових підрядників.

Все ТВЗ – це створення прикладу якими повинні бути прогресивні земельні відносини.

Все більше власників землі припиняють оренду (не переукладають договори оренди, не підписують додаткові угоди).

Популярные статьи сейчас

Фронт борьбы против американского поставщика Нафтогаза расширяется в медиапространстве

Украинские энергокомпании закупают уголь у путинского олигарха Кондрашова и его компании Telf AG

Пенсионеры будут довольны? Кабмин принял судьбоносное решение о пенсионных удостоверениях

Проседание цен: традиционный украинский борщ становится дешевле

Все новости

Забрати землю у одного орендаря й піти до іншого, це все одно, що змінити одного гвалтівника на іншого!

Орендар це не людина, не юридична особа, не суб'єкт відносин - це форма глумління над людиною-власником землі, над цивілізованими земельними відносинами, над майбутнім країни.

Взяти землю в оренду, стати орендарем, - це як спробувати крові. Ще не звір, але вже не людина. Прибуток і гроші будь-якою ціною затьмарюють орендареві очі.

Тому для власника землі найкраще перейти від отримання орендної плати до отримання прибутку від землі (дивідендів), від ганебних орендних відносин до самостійного господарювання.

Розмір прибутку залежить не тільки від ефективності безпосереднього обробітку землі, а й ще від обраної організаційно-правової моделі самостійного господарювання.

Великі нав’язують свої правила малим. Орендарі та агрохолдинги пишуть закони «під себе» й проти власників землі. Орендарі й агроходинги нав’язують свої правила в земельних відносинах. Орендарі й агроходинги не платять податки, а власнику землі «виставляють» податкові зобов’язання. Така ситуація спонукає на спільні та об’єднавчі дії власників землі.

Працювати на умовах, на яких працюють орендарі, можна через співпрацю з Всеукраїнським Товариством Власників Землі (ВсеТВЗ).

ВсеТВЗ – об’єднуюча власників землі організація, яка веде бухгалтерський, податковий та правовий облік. Участь у ВсеТВЗ забезпечує власнику землі умови продажу врожаю як для орендарів. Все що не можливо (економічно не можливо) одному чи кільком одноосібникам власникам землі стає можливим через участь у ВсеТВЗ.

Прибуток власника землі з 1 гектару завдяки участі у ВсеТВЗ буде збільшено завдяки правильній організації податкового, бухгалтерського та правового обліку на 3-10 тис. з 1 гектару землі з урахуванням того, що всі податки будуть сплачені.

Відповідно, врожай, який продається одноосібником купується дешевше на 20-30%. Причиною цьому є відсутність можливості у одноосібника надати покупцеві врожаю податкову накладну.

Держава, ОТГ, податкова будуть посилювати контроль за неплатниками податків від землі та діяльності на ній й змушувати платити одноосібника все необхідне. Зараз одноосібник без реєстрації суб’єктом підприємницької діяльності повинен заплатити податок на землю, та прибутковий й військовий податки (18%+1,5%). Такі податки є також тягарем для одноосібника і негативно впливають на його ефективність як користувача землею.

Реєстрація одноосібника як суб’єкта підприємницької діяльності (ФОПом) не платником ПДВ не призведе до можливості збільшити ціну на врожай, а тільки добавить необхідність звітуватися по податках й сплачувати Єдиний Соціальний Внесок (ЄСВ – не менше 15 тис. грн на рік), Податок на Доходи Фізичних Осіб (ПДФО – 18%), Військовий збір (ВЗ – 1,5%), Податок на Землю (ПЗ буде 5% від нормативно грошової оцінки – 1500-2000 грн). Ці додаткові витрати для одноосібників також не з приємних.

Щоб мати можливість одноосібнику-власнику землі продавати врожай за ціною як й юридичній особі-платнику податку на додану вартість, одноосібнику-власник необхідно стати платником податку на додану вартість і вести податковий облік. Ведення податкового обліку має свої витрати – в першу чергу це витрати на оплату послуг бухгалтера та обслуговування ведення бухгалтерського та податкового обліку.

Оплата бухгалтеру для ведення щомісячного податкового обліку може становити мінімум від 24 до 36 тис. гривень. Матеріальні витрати на ведення обліку становлять до 4 тис. гривень на рік. Таке навантаження від ведення податкового обліку в 28-40 тис. гривень на рік є не підйомним або створює збиток для власника землі.

Якщо у власника землі 4 гектари, то додаткові витрати на податковий облік будуть 7-10 тис. гривень на 1 гектар.

Уникнути податкового тиску, законно не платити податки (ЄСВ, ПДФО, ВЗ, ПЗ) та збільшити прибуток з 1 гектару одноосібнику допоможе участь у Всеукраїнському Товаристві Власників Землі (ВсеТВЗ).

Через участь у ВсеТВЗ самостійник, власник землі, отримає ті переваги, які мають орендарі при оподаткуванні, а разом з ними і збільшення прибутку від землі та зменшення ризикованості рослинництва.