Протягом січня 2021 року територіальні органи Держекоінспекції розрахували понад 122 мільйони гривень збитків за шкоду, завдану довкіллю.

«Тероргани ДЕІ по всій Україні провели 1545 перевірок та склали 1756 протоколів про адміністративні правопорушення. До відповідальності притягнуто понад півтори тисячі осіб. Найбільше перевірок здійснено інспекторами новоствореного Придніпровського округу – 195. «Рекордсменом» за кількістю збитків, розрахованих за місяць, став Поліський округ, де шкода, завдана довкіллю, становить понад 103 мільйони гривень. А за кількістю виявлених порушень в лідерах Харківська область – інспекторами складено 229 адмінпротоколів», - деталізував голова Держекоінспекції Андрій Мальований.

Він додав, що найближчим часом перевірки розпочнуться і в Офісі Держекоінспекції у Кривому Розі.

«Цей підрозділ спеціалізується на перевірках підприємств, які є топ-забруднювачами України. Так наразі вже триває перевірка АТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат» у Кривому Розі. Підприємство входить у п’ятірку об’єктів з найбільшою генерацією відходів згідно з рейтингом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. Також на початку березня планується перевірка ПАТ «Суха балка», що теж входить до цього рейтингу», - розповів Андрій Мальований.